Happy Valley apartment | LIB Team

| 13.30 – 13 December 2017 |

 


 

‘Relaxation’ in Happy valley apartment is a 98 square meters of pure blissful home renovated by LIB team highly characterized by Nordic architecture and tropical style.

Scandinavian design is known for its impactful simplicity, utility, and beauty. The style revolves around warm interiors, clean lines, flawless craftsmanship, raw materials, earthy tones, minimalist and understated elegance. Use of light too is also considered extremely important. The Happy Valley apartment located in Ho Chi Minh City was renovated by designer Le Nguyen Huy Bang of LIB team to transform into a chic, simple, yet stylish house. Throughout the home every nook and corner leads one to a journey filled in Nordic design elements. The warm spaces are filled with traditional rustic bamboo products, lacquer and ceramics which Vietnamese people have expertise in!

Shoe cabinet in stilted arch niche at entrance

From the architect –

‘Inspired by traditional Nordic architecture, and the breath of the Tropical style that is prevalent all over the world, brings out not only a high-end spirit to your house, giving the feeling of relaxation & peace as you are taking real experiences at the real resort. Original & unique decoration accessories of local culture create specially perfect combination that continuously gives you the will to come back home everyday’.

Site pictures – before renovation

Floor plan – before renovation

 

The original floor plan had a large open space as one entered the apartment with a toilet and balcony at its end.  With requirement’s to accommodate living room, kitchen-dining area alongwith two bedrooms, the designer divided the open layout into separate functions.

Floor plan – after renovation

 

Interior Planning –

The main area of the living room has a comfy sofa, a monet chair, rattan swing chair and a classic console. A rustic small wooden slab side table is placed in between the chairs. A lovely Moroccan center table adds warmth and style to the space alongwith the rustic TV stand and console table. The high windows of the living room lit up the space while artwork on the wall breaks monotonous white space.

 

Comfy, light, rustic Nordic design elements for living space

The dining area with wooden round table top and 6 rattan chairs is placed in between open kitchen and store-room.  The metal framed base of the table and chairs lend a clean aesthetic look to the space. The built-in black wood toned cabinet in the niche has a stilted arch along the dining area.

 

Rattan chairs with black iron frames for dining 

 

View of kitchen and dining from living space

A huge Leran pendant bell light hangs atop in the center of dining table. The kitchen cabinets share the same finish as the built-in cabinet near the dining area. The island counter has a framed box overhanging above it.

 

Open kitchen area

 

Dining space

The bedrooms painted in white decor have canopy beds with the same rustic decor and furniture elements. Braided round rugs just blend in naturally with the warm tone set in the bedrooms.

 

Master suite

The master bedroom has a wooden ledge along the TV mounted wall which extends to shape in an elegant dressing table. For the bathroom, the designer inspired by the basalt has a stone sink and an oval bathtub with white pebbles around it.

 

Canopy bed with wooden stools

 

Ledge extends to form dressing table

 

Master bathroom

 

Project Details –

Project Name – ‘Relaxation’ – Happy Valley apartment

ArchitectLIB team

Lead Architect – Le Nguyen Huy Bang

Project location – District 7, Ho Chi Minh City, Vietnam

Project typeResidential, Interior Design, Renovation

Built up area – 98 square meters

Completion year – 2017

Photography credit – LIB team

Leave a Reply