Braz Elettrica pizzeria | SuperLimao studio

| 14 : 20 – 23 February, 2018 |

 



Braz Electtrica designed by SuperLiamo studio is a brand pizzeria house launched by The Traditional Trade Company based in Sao Paulo.

Designed by SuperLiamo, the pizzeria located in a corner building in Pinheiros, Sao Paulo has a striking raw interior as well as exteriors with yellow colored windows. The Traditional Trade Company famous for its lunches and pizzas wanted to engage its customers to have their meal in a less inconspicuous way.

 

Entrance


 

From the architects –

The ‘Companhia Tradicional de Comércio’  inaugurates a new house in Sao Paulo, Bráz Elettrica. In architecture, the group, a reference for the quality of their houses, sought a language and aesthetic to dialogue with an audience willing to try the pizza in a less pretentious way than is normally consumed in the great pizzerias of the city. Sponsored by Anthony Falco, a pizza maker who made history at New York’s bustling Roberta’s, the house serves light lunches, baked in a Neapolitan electric oven, from lunch to late night, fit to eat with your hands.

 

Outside seating area


 

Mobility, practicality and functionality were fundamental for designing the project. The Italian brand oven, heart of the business would already come on wheels to facilitate its movement. Refrigerators, counters and boxes were also designed following the same concept.

Axonometric view


Interior layout –

The project sought a layout for optimization and fast flow of service. Upon entering, we soon pick out the drinks and desserts, and in the cashier you pick and pay for the pizza, which is picked directly at the counter. The bathroom can be accessed from the outside of the pizzeria.


Floor layout


 

An internal button, triggered by the box, opens the door for customers. The bathroom is done all in green tile and with an illustration on the finish. The configuration allowed the project to gain more internal space and, at the same time, a smaller flow generated by the use of the WC.

 

External access to bathroom


 

The mixture of various metal alloys in coatings and electrical installations alludes to electrically conductive materials. Copper is the most efficient of them. It appears in the form of pipes from that network to the furnace, which is also copper coated.

 

 


 

In the preparation area of pizza, on the stainless-steel refrigerated counter, a holy spirit white granite stone gives the finish requested by pizzaiolos as the best material for handling the pasta. In finishing and delivery area for the customer, Alpi green marble top resembles Malachite, a mineral from which copper is obtained. The lavatory area of ​​trays in the salon, due to its hydraulic infrastructure is fixed and was coated in white tablets to consolidate its aseptic appearance.

 

Preparation area at the end


Right side – Finishing and delivery area counter


 

Billing counter below stairs


Flooring and Walls –

The floor is concrete sanded with the exposed aggregate, intended to withstand the great flow of people, the walls of the old sobrado still maintain the marks of other reforms that happened there. The textures of the walls received various collages and cuts of characters and personalities eating pizza, among them David Bowie, Madonna and Batman. In wood with pine pinewood details, the community tables of the hall, in a light tone, contrast with the other materials.

 

Unfinished textures on wall


 

Collage and cut outs


 

The lighting, developed especially for the project, using high-voltage electric glass, ceramic parts and insulation. This was done in order to emphasize the subject of electricity in a subtle and unusual way.

 

Unique lighting luminaries


 

First floor –

The metal ladder and its guardrail refers to the structure of high-voltage towers. Upstairs tables and sofas are available in different configurations. The pre-cooking kitchen is exposed through a window, behind a wall covered with pine wood. In this area the roof shears are exposed. In both floors a red acoustic coating of projected cellulose was used.

 

Metal ladder, seating arrangement and red acoustic ceiling paint – First floor


 

Seating on first floor


 

Precooking area behind pinewood partition


 

On the sidewalk the adoption of flexible tables and bleachers, which can be used in different configurations. The original facade of the house was maintained and painted in blue and yellow composing Bráz Elettrica’s brand language.

 

Seating along sidewalk


 

 

Building exterior


 

 

Dark blue and yellow color for exteriors


 

Located in a corner building of 140m2, with high ceilings, semi-demolished walls, community tables and two electric ovens in sight, the architectural party sought to impress an informal and unpretentious home.

 


Project details –

 

Project name – Bráz Elettrica | www.brazelettrica.com

Designer SuperLimao Studio

Project team – Lula Gouveia, Thiago Rodrigues, Antonio Carlos Figueira de Mello, Leticia Domingues, Ana Galante

Location – Rua dos Pinheiros, 220, Pinheiros, Sao Paulo, Brazil

Client name – The Traditional Trade Company

Project type – Commercial design, Cafe, Eatery, Pizzeria

Completion Year – 2017

Built Up Area – 140 sq.m.

Photography Credits – © Maíra Acayaba Photography

Execution Management – Palomo Matos

Lighting design – LDArti

Furniture – Coisas D Casa

Visual communication – Loudtt

Illustrations – Lu Maia, Ale Shiva, Camila Prado

Leave a Reply