Mythological Museum | ZROBYM architects

 

| 22 : 00 – 24 November 2017 |

 


Mythological museum, Pre-Christian history museum, Belarus, Pre-Christian history, Forest museum

 


The Mythological museum designed by ZROBYM architects is a recent dedication to display of Pre Christian history.

Museums for long time have been a strong institution meant to integrate and become a part of our cultural experience. They are often regarded as guardians of treasures, ancient objects of history. But the one designed by ZROBYM Architects, located in forest reserve of Belarus is meant to commemorate evolution of Pre Christian history.

From the Architects –

The customer turned to us with a very unusual request – to design a museum of mythology. The basis of the building was the old house of the forester in the Berezinsky Reserve. It was long abandoned, but most of its well preserved. According to the idea, this museum should acquaint people with pre-Christian history: what our ancestors believed.

 

Mythological museum, Pre-Christian history museum, Belarus, Wooden portal frame, Forest museum

The sharp roof


 

Since it is a matter of religion, this is reflected in the external form of the building. To the forester’s house we designed an entrance group of racks, which resembles a silhouette of a cult structure with a sharp roof. In the center of this canopy stands the tree of life. In mythology, it symbolizes the beliefs of our ancestors about the organization of the world. The roots of the tree are the underworld, the trunk is the world of people, and the crown is the world of spirits.

 

Mythological museum, Pre-Christian history museum, Belarus, Tree of life, Photography, Forest museum

‘Tree of life’


 

Mythological museum, Pre-Christian history museum, Belarus, Tree of life, Forest museum

Tree at entryway


 

If we talk about the decor, then we decided to give up everything. There are not even windows in the museum. Outside, the building was completely painted in anthracite color: foundation, walls, roof. The idea was that the outside of the building was not something remarkable, except its shape. The essence of the structure must pass its inner part.

 

Wooden fencing


 

Mythological museum, Pre-Christian history museum, Belarus, Forest museum

Windowless museum


 

Near the museum there is a mythological path with a length of 3 km. We dealt with the “entrance” to it.It is a log stuck vertically with attached to them mirror plates of stainless steel.

 

Mythological museum, Pre-Christian history museum, Belarus, Portal frame. forest trail, Forest museum

Mythological path


 

Portal frame – 

To get on the trail, a person passes through a “portal” between two mirrors, in which he sees an infinite recursion of the reflection of himself and the forest. The effect of double reality is obtained.

 

Mythological museum, Pre-Christian history museum, Belarus, forest trail, Forest museum

Entrance trail forming a portal


 

We also developed original benches, which will be installed somewhere in the middle of the mythological path. We decided to make them in the form of a constellation of Big and Little Dipper. Their bottom is made of metal, the top is wooden.

 

Mythological museum, Pre-Christian history museum, Belarus, Wooden bench, Forest museum

Benches in form of constellation


 

Mythological museum, Pre-Christian history museum, Belarus, Wooden bench, Forest museum

Benches – wooden top with steel cladding


 

 

Mythological museum, Pre-Christian history museum, Belarus, Floor plan

Floor plan


 

 

Mythological museum, Pre-Christian history museum, Belarus, Signage

Information board


 

Mythological museum, Pre-Christian history museum, Belarus, Wooden fence

Fencing around the museum


 

Mythological museum, Pre-Christian history museum, Belarus, Wooden fence

Structure painted in single color


Project details – 

 

Project Name – Mythological Museum

Architects – ZROBYM Aarchitects

Design Team – Alexey Korablev, Roman Kot

Project location – Berezinsky Biosphere Reserve, Belarus

Project Type – Religious, Cultural, Museum

Client Name – ‘Rest in the village’

Project Area – 68 m2

Completion year – 2017

Photography credits  © Alexandra Kononchenko

 

Leave a Reply