DHL, office, office interior, waiting lounge

Redesign of DHL office space | Studio Vont

| 18 : 30 – 10 February 2019 |


Reception desk, office, dhl office, Czech Republic


The DHL supply chain in Jažlovice redesigned by VONT architects features clean and neutral spaces with interior elements linked to logistics industry.

Simple but quality work space for the managers, better work environment and custom designed furniture are a part of the redesigned office area. Vont Architects combined the facility remodeling and interior design along with elegance and modern design. The supply chain office is a celebration of industrial decor and elements which create elegant and employee-friendly space. Elegance and modernity prevail in the reception zone while the working zones have uniform grey and white colors tones.

Office, meeting room, table, signage

Office logo in conference room


dhl, office, floor plan, CAD drawing

Floor plans


From the Architects – 

The concept for the DHL Supply Chain offices was created through a unique cooperation between the client and the architectural studio VONT. The clear visual identity doesn’t leave anyone guessing the nature of the field the DHL company works in, despite the absence of its corporate colours.

Stairs, grey wall sculpture, dhl office

Staircase area


 

board room, conference room, conference table

Conference room


The goal was to create a quality work space for top tier managers, an environment for creative atmosphere. In general, a better work environment mainly in the sense of lighting and acoustics.Sketch from the architects


 

Office space, workspace, interior design, reception

Reception


The biggest quality of this space are the clean and neutral areas that let the independently standing pieces, linked to elements from the transportation industry, truly come forth. These exclusively designed details and solo pieces are present through-out the interior.

sculpture, wall art

Relief by sculptor Matěj Hájek along the stairs


 

Meeting room, office

 

Employee training room


Interior material palette and art objects in DHL office –

The metal suspended ceilings, installations and lights, built-in wood and metal furniture reminds one of transportation boxes. The table legs from forklift skids, work desks tied with straps, dividers made of cardboard boxes and other components are elementary for clients´ DNA.

Rooms along the corridor have a entry door and fixed glass panel on other end


 

workspace, office table, work desk

Grey tones and wood used in reception space


An interesting accent comes in forms of unique art objects also inspired by the industrial field of logistics and transportation: the Shibari light by Kateřina Handlová (glass bulbs tied together by ropes).

Lighting design, Ceiling hung lamp, office space

Wire mesh ceiling throughout the spaces


There is a lighting relief by sculptor Matěj Hájek (thin-profile concrete casting on a steel frame) and large format Bet Orten photographs (the author´s original technique of printing on sheet metal panes). And the result? The interior as a whole creates great potential for gatherings and encounters as well as teamwork.

Kitchen, Pantry, Employee pantry, Breakfast space, office

Employee cafeteria space


Lighting design, chandelier, art object

Shibari light by Kateřina Handlová


Corridor, metal mesh ceiling, office space, DHL

Small plants in the cafeteria space, printed photographs adorn the corridor wall


Project details –

 

Project name – DHL Supply Chain Jažlovice

Architect – Studio Vont | www.vont.cz  | www.matejhajek.com

Lead designers – Vont – Matěj Hájek, Oldřich Wachtl, Helena Znamenaná

Project location – Jažlovice, Czech Republic

Project type – Commercial design, Office, Interior design

Client – DHL Supply Chain Czech Republic

Completion year – 2016 – 2017

Photography – © BoysPlayNice

Area – Built up area – 634,35 sq.mt. | Usable floor area – 596,68 sq. mt.

Project cost – 489 000 €, tax excluded

Collaborator – Realization BRICK | www.brickpraha.cz

Products –

Glazing, framing, doors included – Inscape Systems

Leave a Reply