SAP Headquarters, Yashar Architects, Israel, Office building, exterior photography

SAP Headquarters | Yashar Architects

 

| 11 : 00 – 13 August, 2018 |

 


 

 

SAP Headquarters, Yashar Architects, Israel, Office building, Interior atrium

 


SAP Headquarters in Israel by Yashar Architects is a 15,000 square meters of office space conceptualized as transparent glass box with an exterior shading facade.

The German multinational software provider firm – SAP marked its presence in Israel with the inauguration of this headquarters. Designed and built by Tel Aviv-based designers – Yashar Architects, the headquarters is an 8 storey glass building with distinct fluid openings. The building incorporates a whole range of sustainable standards that includes daylight control, vegetation and water conservation.The interiors divided into four quarters centers around a grand atrium that reaches the full eight stories of the building. The atrium lobby connects various individual departments, co-working and shared spaces within the building.

 

 


 

The open atmosphere and atrium design allow natural light to filter deep into the building throughout the day via exterior amorphous openings. It features more than 136 above ground parking spaces, 449 underground parking spaces and bicycle parking.

 

 

SAP Headquarters, Yashar Architects, Israel, Office building, Interior atrium

The grand atrium upto the 8 storey floors


From the Architects – 

 

The new SAP Headquarters in Raanana’s expanding industrial zone is a cutting edge, flexible and technologically advanced workspace. It is enclosed in a transparent “cube” with a secondary shading system of louvers protecting the east, west, and south elevations.  The double envelope controls natural sunlight that enters the building and creates a sense of depth and shade from outside. The north elevation features terraced balconies that face the surrounding landscape.

 

 

SAP Headquarters, Yashar Architects, Israel, Office building, Interior atrium

The amorphous opening on exteriors let in daylight


 

 

Elevator and stair access around the atrium


 

The interior divided into four quarters, includes a grand eight story tall atrium at the entrance which is shared by every interior level. For efficiency and synergy between the divisions of the company, the office levels are each designed as one continuous work space.

 

SAP Headquarters, Yashar Architects, Israel, Office building,Floor plan

Ground floor plan


 

It is connected visually and physically by two to three secondary atrium spaces.  These smaller atrium’s are expressed as large amorphous openings in the exterior shading structure, allowing natural light to filter deeper into the building throughout the day.

 

SAP Headquarters, Yashar Architects, Israel, Office building, Interior atrium

Seating spaces across various departments


 

 

SAP Headquarters, Yashar Architects, Israel, Office building, Exterior cladding detail, Aluminium louvers

Detail section – Exterior aluminium louvers


 

 

SAP Headquarters, Yashar Architects, Israel, Office building, exterior photography

Outdoor cafe on the eastern side


 

The project follows the latest sustainable building methods, with great consideration given to daylight control, vegetation and landscape.

 

Water conservation was considered too in order to provide a comfortable, sustainable, and advanced work environment. Click To Tweet

 

 

SAP Headquarters, Yashar Architects, Israel, Office building, Interior atrium

Internal lobbies connect various departments


 

SAP Headquarters, Yashar Architects, Israel, Office building, Interior atrium

Secondary atrium


 

 

SAP Headquarters, Yashar Architects, Israel, Office building, exterior photography

Exterior view of the SAP headquarters


Project details –

 

Project Name – SAP Headquarters

Architect Firm – Yashar Architects | www.yashararch.com

Project location – Ra’anana, Israel

Lead Architect – Avner Yashar, Yoni Grosswasser, Adi Davidov and Adi Levy

Project type – Commercial design, Office

Photography Credits – © Uzi Porat | www.uziporat.com

Client name – SAP

Completion Year – 2018

Built Up Area – 15,400 sq. m.

 

 

One thought on “SAP Headquarters | Yashar Architects

Leave a Reply